Ruutikellarinkatu 24

Muuttoilmoitus, vuokranmaksu

Aikaisintaan kuukautta ennen tai viimeistään viikon kuluttua tulomuuttopäivästä sinun pitää tehdä muuttoilmoitus postille ja/tai maistraatille. Muuttoilmoitus tulisi tehdä ensisijaisesti sähköisesti www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella (saa postista ja maistraatista) tai puhelimitse 0295 535 535.

Muista myös tehdä erillinen tulomuuttoilmoitus Tekman toimistolle (lomake annetaan vuokrasopimuksen yhteydessä). Tämä erillinen muuttoilmoitus on välttämätön, jotta voit esim. todistaa asumisesi huoltoliikkeelle ovenaukaisutilanteissa. Poismuuttaessasi sinun tulee tehdä erillinen lähtöilmoitus Tekman toimistolle. Se on välttämätön poismuuttojen kontrolloimisessa ja lähetettäessä asuntoosi vielä tulevaa postiasi uuteen osoitteeseesi. Samalla voit ilmoittaa myös tilinumerosi takuumaksun palauttamista varten. Lomakkeet saat Tekman toimistolta.

Vuokra maksetaan Tekman toimistolta annetulla laskulla kuukauden viides (5.) päivä. Mikäli et ole saanut laskua tai se on hävinnyt, pyydä se toimistolta. Myöhästyneistä maksuista perimme korkoa yleisen viivästyskoron mukaan. Vuokranmaksuongelmissa tule neuvottelemaan toimistolle heti, koska jo kuukauden maksuviiveessä voit saada vuokrasopimuksen purkamis-/häätöhaasteen käräjäoikeuteen.

Pesutupa, sauna, varastot, biljardi

Asukas saa muuttaessaan kulkutunnistelätkän ja mekaanisen avaimen. Kulkutunniste käy talon kaikkiin yhteistilojen oviin, myös jätekatokseen.

Talon alakerrassa on pesutupa ja kuivaushuone. Pesutuvan koneet ovat käytössä maksutta ja niiden käyttö on sallittu vain talon asukkaille klo 07.00-22.00 välisenä aikana. NOUTATA TARKOIN KÄYTTÖOHJEITA. Pesutuvan luona oleva varauslista on vuorojen varaamiseksi etukäteen. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso, että tilat jäävät siisteiksi.

Asukkailla on käytössään myös talosauna. Saunamaksu on 6 €/kk (yksi vuoro/viikko), varaus Tekman toimistolta. Asukkaille maksuton lenkkisauna on tiistaisin: naiset klo 18.00-19.30 ja miehet klo 19.30-21.00.

Talon kellarissa on jokaiselle asunnolle yksi, asunnon numerolla varustettu häkkikomero. Ovessa on valmiina lukko, johon käy huoneiston avain. Pois muuttaessasi muista tyhjentää varastokomerosi.

Talon alakerrassa (väestönsuojassa) on biljardipöytä talon asukkaille. Varauslista on biljardihuoneen ovessa.

Pysäköinti, jätehuolto

Ruutikellarinkadulla on lämmitystolppapaikkoja pihassa ja katoksessa (katospaikkoja rajoitetusti, ilmoita jos haluat jonottaa katospaikkoihin), varauslistat Tekman toimistolla. Autopaikan hinta on 10 €/kk ja autokatospaikan 16 €/kk. Vieraspaikkoja on pysäköintialueen alkupäässä. Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla, esim. piha-alueelle ei saa pysäköidä. Talon pihaan/ulko-oven eteen saa ajaa vain huoltoajoa tai muuttoa tehdessä.

Talon alapihalla on jäterakennus, missä on erilliset keräysastiat sekajätteille, kartongille, paperille, biojätteelle, lasille ja metallille. Jäterakennuksessa on ohjeita lajittelusta. Jäteastioihin mahtumattomat tavarat (kalusteet ym.), elektroniikka (televisiot ym.), ongelmajätteet tms. tulee jokaisen asukkaan toimittaa itse kaatopaikalle tai jäteasemille. Ethän jätä niitä kellarikäytäville, jätekatokseen tai sen ulkopuolelle. Katso lisäohjeita lajittelusta www.jatekukko.fi

Vikailmoitukset, ausnnon kunto, siivous, kulutukset

Vikailmoitukset voit ilmoittaa Tekman toimistolle tai huoltoyhtiölle. Tekmalle vikailmoituksen voit tehdä myös sähköisellä vikailmoitus-lomakkeella www.tekmantuki.fi Asukkaalle-osiossa. Ilmoita kiireelliset päivystystapaukset (vesivuodot, tiputtavat hanat, vuotavat wc-pöntöt jne.) heti havaittuasi suoraan huoltoyhtiön päivystykseen. Viat korjataan talon puolesta eli asukkaiden ei tarvitse maksaa vikojen korjausta, mikäli et ole tahallisesti vikaa aiheuttanut. Huom! mm. kylpyhuoneen lattiakaivojen puhdistus, lamppujen vaihto yms. kuuluu asukkaalle itselleen.

Asunnon siivous kuuluu asukkaalle itselleen. Talon puolesta siivotaan käytävät, raput, hissi, sauna ym. yleiset tilat. Kaikki asiaankuulumattomat jätteet siivoaa tekijä itse. Asunnot tarkastetaan aina edellisen vuokralaisen jäljiltä. Asumisaikanasi aiheuttamasi viat ja puutteet tulee korjata alkuperäiseen kuntoon ennen poismuuttoa. Huoneistojen korjaus- ja remonttitöistä (esim. seinien maalaaminen) on aina etukäteen sovittava vuokranantajan kanssa.

Talossa on automaattinen paloilmoitin- ja sprinklerijärjestelmä. Omia palovaroittimia ei tarvitse laittaa. Palohälytykset menevät suoraan hätäkeskukselle/pelastuslaitokselle. Aiheettomista hälytyksistä pelastuslaitos laskuttaa n. 780 €/kerta, jonka hälytyksen aiheuttanut asukas maksaa (myös vieraiden aiheuttamat). Aiheettomat palohälytykset aiheutuvat useimmiten ruuan palamisesta hellalla tai uunissa. Myös tupakointi asunnoissa tai parvekkeella saattaa laukaista hälytyksen.

Vuokratalot toimivat aina ns. omakustannusperiaatteella eli asukkaat maksavat vuokrassa sen mitä käyttävät ja kuluttavat. Tämä kannattaa huomioida mm. lämmönkulutuksessa sekä yhteistilojen sähkön- ja vedenkulutuksessa, samoin kuin huoneistojen ja yhteisten kalusteiden ja koneiden kohtelussa. On hyvin tärkeää, että ilmoitat kiinteistöhuoltoon ja Tekmalle pienetkin hanojen tiputukset, wc-pönttöjen vuotamiset, liian korkeat huonelämpötilat, ilkivallanteot yms. Asunnon veden ja sähkön maksaa asukas itse. Vesiennakkomaksu on 11e/henkilö/kk. Mittarit luetaan ja tasauslaskut tehdään 2 kertaa/vuosi.

Internet-yhteys

Talossa on käytössä DNA:n laajakaistayhteys. Yhteys on nopeudeltaan 10 mbit/s ja se sisältyy vuokraan. Asukas voi kasvattaa halutessaan liittymän nopeutta sopimalla DNAn kanssa ja maksamalla suurempinopeuksisen liittymän suoraan DNAlle, esim. 100 M liittymä 9,90 €/kk.

Jokaisen asukkaan tulee asuntoon muuttaessa rekisteröityä DNAn asiakaspalveluun p. 044 144 044 (arkisin klo 8-18, lauantaisin klo 9-16.30) tai www.dna.fi/tlk.

Kaikki internetyhteyden vikailmoitukset tulee tehdä DNAlle numeroon 0800 300 500 (24h, maksuton kaikista matka- ja lankaliittymistä kotimaassa).

Järjestyshäiriöt

Häiriöistä kannattaa aina huomauttaa naapuria. Mikäli se ei auta tai et halua sitä tehdä, ilmoita merkittävät häiriöt suoraan poliisille 112. Kerro häiriöistä tms. ongelmista myös isännöitsijälle heti tuoreeltaan kirjallisesti toimisto@tekman.fi Kerro minkälaista häiriötä, mihin aikaan, häiriköineet henkilöt (jos tunnet), asunto (jonka asukas tai vieraat häiriköineet) yms.

MUISTA, ETTÄ OLET ITSE VASTUUSSA VIERAITTESI AIHEUTTAMISTA HÄIRIÖISTÄ, VAROITUKSET ANNETAAN AINA ASUNNON VUOKRALAISELLE.

Käyttöohjeet

Jääkaapin käyttöohje

Vedenkulutuksen huoneistonäytön käyttöopas