Retkeilijäntie 1 ja Taivaanpankontie 14

Muuttoilmoitus, vuokranmaksu

Aikaisintaan kuukautta ennen tai viimeistään viikon kuluttua tulomuuttopäivästä sinun pitää tehdä muuttoilmoitus maistraatille ja postille. Muuttoilmoitus tulisi tehdä ensisijaisesti sähköisesti www.muuttoilmoitus.fi tai puhelimitse 0295 535 535. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös paperisella lomakkeella postissa tai maistraatissa.

Muista myös tehdä erillinen tulomuuttoilmoitus Tekman toimistolle, saat lomakkeen vuokrasopimuksen teon yhteydessä. Tämä erillinen muuttoilmoitus on välttämätön, jotta voit saada toimistolta esim. talonkirjaotteen opintotukihakemukseen tai todistaa asumisesi esim. huoltoliikkeelle ovenaukaisutilanteissa. Em. ilmoitukset pitää tehdä aina muutettaessa, vaikka muuttaisit Tekmalla viereiseen huoneistoon tai toiseen taloon. Poismuuttaessasi sinun tulee tehdä erillinen lähtöilmoitus Tekman toimistolle. Se on välttämätön poismuuttojen kontrolloimisessa ja lähetettäessä asuntoosi vielä tulevaa postiasi uuteen osoitteeseesi. Samalla voit ilmoittaa myös tilinumerosi takuumaksun palauttamista varten. Lomakkeet saat Tekman toimistolta.

Vuokra maksetaan Tekman toimistolta annetulla laskulla kuukauden viides (5.) päivä, kuten vuokrasopimuksessa on sovittu. Mikäli et ole saanut laskua tai se on hävinnyt, pyydä se toimistolta. Myöhästyneistä maksuista perimme korkoa yleisen viivästyskoron mukaan. Vuokranmaksuongelmissa tule neuvottelemaan toimistolle heti, koska jo kuukauden maksuviiveessä voit saada vuokrasopimuksen purkamis-/häätöhaasteen käräjäoikeuteen.

Postilokerot, ilmoitustaulut, varastot

Rappujen ala-aulassa ovat huoneisto-/huonekohtaiset postilaatikot, joihin käy asunnon avain (B-talossa erillinen avain). C- ja H-taloissa postilaatikot ovat kerroksissa. Jokaisen rapun ala-aulassa on myös ilmoitustaulu, jota on hyvä seurata säännöllisesti. Siellä on mm. yhteystiedot, tiedotteet, järjestyssäännöt yms. Järjestyssäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteisasumisen sujumiseksi.

Jokaisen rapun alakerrassa on polkupyörävarasto, jonka oveen käy huoneen/huoneiston avain. A-, C-, D- ja H-talon alakerrassa on häkkivarastoja. D-talossa ne ovat F- ja G-rapussa. Voit ottaa yhden tyhjän häkkivaraston käyttöösi, laita komeroon oma lukko ja oveen lappu, jossa on asuntosi numero. B-talossa on kerroskäytävillä varastohuoneet, joista löytyy ko. kerroksen asunnoille omat numeroidut kaapit. Tavaroita ei saa säilyttää varastojen käytävillä. Poismuuttaessasi muista myös tyhjentää varastokomerosi. Kaatopaikalle menevät tavarat toimittaa jokainen sinne itse.

Pesutuvat. saunat, autohuoltohalli, pöytätennis

Kaikissa taloissa on pesutupa ja kuivaushuone (D-talossa E-rapussa). Pesutupien oviin käy huoneiston/huoneen avain. Pesukoneet ovat käytössä maksutta ja niiden käyttö on sallittu vain Tekman asukkaille. Pesutupien luona ovat varauslistat vuorojen varaamiseksi etukäteen. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso, että tilat jäävät siisteiksi.

A-, C-, D-talossa (E-rapussa) ja H-talossa on talosauna. Saunamaksu on 5 €/kk (yksi vuoro/viikko). Asukkaille maksuton lenkkisauna on keskiviikkoisin B-talon saunassa: naiset klo 18.00 – 20.00 ja miehet klo 20.00 – 22.00.

B-talossa on tilaus/ryhmäsauna, jota vuokrataan Tekman asukkaille ja ulkopuolisille käyttäjille mm. illanviettoja varten (max. 10–15 henkilöä). Tilaussaunaa on mahdollista vuokrata ma-ti, to-su klo 22.00 asti. Hinta Tekman asukkaille 15 €/h ja muille 30 €/h. Kaikki saunavaraukset Tekman toimistolta.

B-talon päädyssä on autohuoltohalli, jossa voi pestä autoa, vaihtaa öljyt ja tehdä muita pieniä huoltotöitä. Omat pesuvälineet, työkalut, tunkki ym. mukaan. Huoltohallin vuokra Tekman asukkaille 7 €/h ja muille 12 €/h. Varaukset Tekman toimistolta.

Pöytätenniksen pelaaminen on mahdollista C-talon kellarikerroksessa. Varaukset, avaimen, mailat ja pallot Tekman toimistolta. Pelaaminen on maksutonta Tekman asukkaille.

Asukkailla on mahdollista vuokrata peräkärryä (kuomuton) hintaan 15 €/vrk. Varaukset, avain ja maksu Tekman toimistolla.

Pysäköinti, jätehuolto

Tekman pihassa on lämmitystolppapaikkoja yhteensä 127 kpl. Jonotus/varauslistat Tekman toimistolla. Tolppapaikat ovat kaikki maksullisia 8 €/kk ja autokatospaikka 12 €/kk (ilmoita erikseen, jos haluat myös katospaikkajonoon). Lämmitystolpat toimivat ns. termotakt -järjestelmällä, eli ne kytkeytyvät päälle, kun lämpötila on pakkasen puolella ja syöttävät virtaa jaksoittain ilman lämpötilan mukaan. Katospaikkojen yläpuolella olevien autopaikkojen lämmitystolpissa on erilliset kellokytkimet. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä. Jos sinulla ei ole tolppapaikkaa, voit pysäköidä muille vapaille paikoille, joita on muutamia mm. B-talon ympärillä. Retkeilijäntien ison pysäköintialueen päädyssä nrot 25 – 28 ja ylätasanteella paikat 140–144 ovat vieraspaikkoja.

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Talojen pihat ovat kokonaan pysäköintikieltoaluetta. Vastaavasti tolppapaikan varannut pitäköön aina autoaan siinä, eikä muualla pihalla. PYSÄKÖINTITILAA ON NIUKASTI. Jos jätät auton seisomaan esim. talveksi, niin älä jätä Tekmalle, sillä talvella pysäköintiahtaus lisääntyy entisestään. Talojen pihoihin/rappujen eteen saa ajaa vain huoltoajoja ja muuttoa tehdessä. Mikäli pysäköinti- ja ajorikkomuksia tavataan, virkavalta hoitaa laskutuksen. Lappuliisat vierailevat Tekmalla säännöllisesti.

A-, C ja H-talon jätekatos on A-talon sivulla, B- ja D-talon jätekatos Retkeilijäntien puoleisen pysäköintialueen vieressä.  C- ja H-talon välisellä pihalla on syväkeräyssäiliö (Molok) sekajätepusseille. Jätepaperit (lehdet yms.) kerätään syväkeräysastioihin, jotka ovat A-talon jätekatoksen vieressä, H-/C-talon pihatien varressa ja Retkeilijäntien jätekatoksen vieressä. Jätekatoksissa ovat ohjeet jätteiden lajittelusta ym. Vie roskapussit jäteastioihin, älä jätä käytävään, auloihin tai pihojen roskakoreihin. Katso lisäohjeet www.jatekukko.fi

Vikailmoitukset, asunnon kunto, palovaroittimet, kulutukset

Vikailmoitukset voit ilmoittaa Tekman toimistolle, kirjoittaa rapun ilmoitustaulun vikalistaan tai soittaa suoraan talohuollolle. Voit tehdä vikailmoituksen myös sähköisesti kotisivuillamme. Ilmoita kiireelliset päivystystapaukset (vesivuodot, tiputtavat hanat, vuotavat wc-pöntöt jne.) suoraan talohuollolle. Viat korjataan talon puolesta eli asukkaiden ei tarvitse maksaa vikojen korjausta, mikäli et ole tahallisesti vikaa aiheuttanut. Huom! mm. kylpyhuoneen lattiakaivojen puhdistus, lamppujen vaihto ym. kuuluu asukkaalle itselleen.

Asunnon siivous kuuluu asukkaalle itselleen. Soluasunnossa myös eteinen, yhteiskeittiö ja kylpyhuone kuuluvat soluasukkaiden yhdessä siivottaviksi. Talon puolesta siivotaan käytävät, raput, hissit, saunat ym. yleiset tilat. Kaikki asiaankuulumattomat jätteet siivoaa tekijä itse. Asunnot tarkastetaan aina edellisen vuokralaisen jäljiltä. Asumisaikanasi aiheuttamasi viat ja puutteet tulee korjata alkuperäiseen kuntoon ennen poismuuttoa. Huoneistojen korjaus- ja remonttitöistä (esim. seinien maalaaminen) on aina etukäteen sovittava vuokranantajan kanssa.

Kaikissa huoneistoissa on palovaroitin. Tarkista säännöllisesti palovaroittimen toiminta ja vaihda tarvittaessa sen paristo. Uuden pariston saat Tekman toimistolta. B-talon sekä A-talon kolmen hengen soluasuntojen palovaroittimissa ei ole paristoja (toimivat verkkovirralla).

Toimistolta voit hakea myös hehkulamput, loisteputket ja sytyttimet palaneiden tilalle. Ota palanut loisteputki tai lamppu mukaan, saat uuden sitä vastaan. Vaihtotyön tekee jokainen itse.

Vuokratalot toimivat aina ns. omakustannusperiaatteella eli asukkaat maksavat vuokrassa sen mitä käyttävät ja kuluttavat. Tämä kannattaa huomioida veden, sähkön ja lämmönkulutuksessa samoin kuin huoneistojen ja yhteisten kalusteiden ja koneiden kohtelussa. On hyvin tärkeää, että ilmoitat toimistolle pienetkin hanojen tiputukset, wc-pönttöjen vuotamiset, liian korkeat huonelämpötilat, ilkivallanteot yms.

Internet-yhteys, TV

Tekman nettiyhteyksistä vastaa DNA. Jokaisen asukkaan tulee asuntoon muutettuaan rekisteröityä DNAn asiakaspalveluun p. 044 144 044. Tee ilmoitus DNA:lle myös pois muuttaessasi. (arkisin klo 8-18, lauantaisin klo 9-16.30) tai www.dna.fi/tlk.

Kaikki internetyhteyden vikailmoitukset tulee tehdä DNAlle numeroon 0800 300 500 (24h, maksuton kaikista matka- ja lankaliittymistä kotimaassa).

Jokaista asuntoa kohti on yksi internetliittymä (soluasunnoissa jokaisella asukkaalla on oma liittymä). Vuokriin sisältyvä liittymän nopeus on 10 Mbit/s. Asukas voi kasvattaa halutessaan liittymän nopeutta sopimalla DNAn kanssa ja maksamalla suurempinopeuksisen liittymän suoraan DNA:lle.

HUOM! Älä laita puhelimen kaapelin liitintä ATK-verkkorasiaan. Puhelinkaapeleiden pistoke muistuttaa atk-verkkokaapelin pistoketta, mutta sen työntäminen atk-rasiaan vioittaa rasiaa ja saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia koko Tekman verkossa.

Kaikissa taloissamme näkyy Kaapeli-TV-kanavat. Antenniverkko on kaksisuuntainen ja digi-kunnossa.

Asunnon vaihto, väliaikaiset poissaolot

Jos elämäntilanteesi muuttuu (perhe kasvaa/pienentyy) tai muissa muuttuvissa olosuhteissa, voit hakea asunnonvaihtoa toiseen opiskelija-asuntoon. Voit hakea asunnonvaihtoa täyttämällä erillisen siirtohakemuksen sähköisesti kotisivuillamme. Hakemuksen voi täyttää myös paperilomakkeena (lomake tulostettavissa kotisivuiltamme). Siirtohakemuksen saa myös Tekman toimistolta.

Asumisoikeus säilyy opiskelija-asunnossa opiskelujesi ajan, myös esim. armeijan, opiskeluusi liittyvän harjoittelun tai opintojen suorittamisen ulkomailla ajan. Poissaolosi ajaksi voit halutessasi jälleenvuokrata asuntosi esim. toiselle opiskelijalle erillisellä jälleenvuokrasopimuksella. Olet edelleen päävuokralaisena vastuussa kaikista asuntoasi koskevista asioista myös jälleenvuokrausajan. Sopimuslomakkeet ja lisätietoa jälleenvuokrauksesta saat Tekman toimistolta.

Asukastoiminta

Vuosittain kaikki asukkaat kutsutaan yhteiseen asukaskokoukseen, joka valitsee halutessaan asukastoimikunnan. Asukastoimikunta voi järjestää talolla erilaisia yhteisiä toimintoja yms. Lisätietoja asukastoiminnasta löytyy netistä (asukasdemokratia, yhteishallintolaki).

Järjestyshäiriöt

Hiljaisuusaika on klo 22.00-07.00. Häiriöistä kannattaa aina huomauttaa naapuria. Mikäli se ei auta tai et halua sitä tehdä, ilmoita merkittävät häiriöt suoraan poliisille 112. Kerro häiriöistä tms. ongelmista myös isännöitsijälle heti tuoreeltaan kirjallisesti toimisto@tekman.fi . Kerro minkälaista häiriötä, mihin aikaan, häiriköineet henkilöt (jos tunnet), asunto (jonka asukas tai vieraat häiriköineet) yms.

MUISTA, ETTÄ OLET ITSE VASTUUSSA VIERAITTESI AIHEUTTAMISTA HÄIRIÖISTÄ, VAROITUKSET ANNETAAN AINA ASUNNON VUOKRALAISELLE.