Särkiniementie 9

Muuttoilmoitus, vuokranmaksu

Aikaisintaan kuukautta ennen tai viimeistään viikon kuluttua tulomuuttopäivästä sinun pitää tehdä muuttoilmoitus postille ja/tai maistraatille. Muuttoilmoitus tulisi tehdä ensisijaisesti sähköisesti www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella (saa postista ja maistraatista) tai puhelimitse 0295 535 535.

Muista myös tehdä erillinen tulomuuttoilmoitus Tekman toimistolle (lomake annetaan vuokrasopimuksen yhteydessä). Tämä erillinen muuttoilmoitus on välttämätön, jotta voit esim. todistaa asumisesi huoltoliikkeelle ovenaukaisutilanteissa. Poismuuttaessasi sinun tulee tehdä erillinen lähtöilmoitus Tekman toimistolle. Se on välttämätön poismuuttojen kontrolloimisessa ja lähetettäessä asuntoosi vielä tulevaa postiasi uuteen osoitteeseesi. Samalla voit ilmoittaa myös tilinumerosi takuumaksun palauttamista varten. Lomakkeet saat Tekman toimistolta.

Vuokra maksetaan Tekman toimistolta annetulla laskulla kuukauden viides (5.) päivä. Mikäli et ole saanut laskua tai se on hävinnyt, pyydä se toimistolta. Myöhästyneistä maksuista perimme korkoa yleisen viivästyskoron mukaan. Vuokranmaksuongelmissa tule neuvottelemaan toimistolle heti, koska jo kuukauden maksuviiveessä voit saada vuokrasopimuksen purkamis-/häätöhaasteen käräjäoikeuteen.

Ilmoitustaulu, varastot

Talon sisääntulokerroksessa on ilmoitustaulu, jota on hyvä seurata säännöllisesti. Siellä on mm. yhteystiedot, tiedotteet, järjestyssäännöt yms. Järjestyssäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteisasumisen sujumiseksi.

Sisäpihalla olevassa rakennuksessa on pyörävarasto ja oveen käy huoneiston avain.

Irtaimistovarastot ovat sisääntulokerroksen pitkällä käytävällä portaikon alla. Jokaiselle asunnolle on yksi, asunnon numerolla varustettu häkkikomero. Laita varastoon oma lukko. Tavaroita ei saa säilyttää varastojen käytävillä, auloissa ym. Poismuuttaessasi muista myös tyhjentää varastokomerosi. Kaatopaikalle menevät tavarat toimittaa jokainen sinne itse.

Pesutupa, sauna

Pesutupa on sisääntulokerroksen pitkällä käytävällä portaikon alla. Oveen käy huoneiston avain. Koneet ovat käytössä maksutta ja niiden käyttö on sallittu vain talon asukkaille. NOUDATA TARKOIN KÄYTTÖOHJEITA. Pesutuvassa on varauslista vuorojen varaamiseksi etukäteen. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso, että tilat jäävät siisteiksi.

Pesutupakäytävällä on myös saunatilat. Saunamaksu on 5 €/kk (yksi vuoro/viikko). Asukkaille maksuton lenkkisauna on keskiviikkoisin: naiset klo 19.30 – 20.30 ja miehet klo 20.30 – 21.30. Saunavaraukset Tekman toimistolta.

Pysäköinti, jätehuolto

Lämmitystolppapaikkoja on asukkaiden käyttöön yhteensä 16 kpl ja vieraspaikkoja 2 kpl. Jonotus/varauslistat Tekman toimistolla. Tolppapaikat ovat kaikki maksullisia 8 €/kk. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä. Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla, esim. piha-alueelle ei saa pysäköidä. Talon pihaan/ulko-oven eteen saa ajaa vain huoltoajoja ja muuttoa tehdessä. Mikäli pysäköinti- ja ajorikkomuksia tavataan, virkavalta hoitaa laskutuksen. Lappuliisat vierailevat säännöllisesti.

Jätekatos on pysäköintialueelle tultaessa heti vasemmalla. Jätekatoksessa on omat astiat eri jätteille. Vie roskapussit jäteastioihin, älä jätä käytävään, auloihin tai pihan roskakoreihin. Katso ohjeita jätteiden lajittelusta www.jatekukko.fi

Jäteastioihin mahtumattomat tavarat (kalusteet ym.), televisiot (ja muu elektroniikka), ongelmajätteet tms. tulee jokaisen toimittaa itse kaatopaikalle tai jäteasemille. Älä jätä niitä kellarikäytäville, jäterakennukseen tai sen ulkopuolelle.

Vikailmoitukset, asunnon kunto, siivous

Vikailmoitukset voit ilmoittaa Tekman toimistolle tai huoltoyhtiölle. Tekmalle vikailmoituksen voit tehdä myös sähköisellä vikailmoitus-lomakkeella www.tekmantuki.fi Asukkaalle-osiossa. Ilmoita kiireelliset päivystystapaukset (vesivuodot, tiputtavat hanat, vuotavat wc-pöntöt jne.) heti havaittuasi suoraan huoltoyhtiön päivystykseen. Viat korjataan talon puolesta eli asukkaiden ei tarvitse maksaa vikojen korjausta, mikäli et ole tahallisesti vikaa aiheuttanut. Huom! mm. kylpyhuoneen lattiakaivojen puhdistus, lamppujen vaihto yms. kuuluu asukkaalle itselleen.

Asunnon siivous kuuluu asukkaalle itselleen. Talon puolesta siivotaan käytävät, raput, hissi, sauna ym. yleiset tilat. Kaikki asiaankuulumattomat jätteet siivoaa tekijä itse. Asunnot tarkastetaan aina edellisen vuokralaisen jäljiltä. Asumisaikanasi aiheuttamasi viat ja puutteet tulee korjata alkuperäiseen kuntoon ennen poismuuttoa. Huoneistojen korjaus- ja remonttitöistä (esim. seinien maalaaminen) on aina etukäteen sovittava vuokranantajan kanssa.

Kaikissa huoneistoissa on palovaroitin. Tarkista säännöllisesti palovaroittimen toiminta ja vaihda tarvittaessa sen paristo.

Kulutukset

Vuokratalot toimivat aina ns. omakustannusperiaatteella eli asukkaat maksavat vuokrassa sen mitä käyttävät ja kuluttavat. Tämä kannattaa huomioida mm. lämmönkulutuksessa sekä yhteistilojen sähkön- ja vedenkulutuksessa, samoin kuin huoneistojen ja yhteisten kalusteiden ja koneiden kohtelussa. On hyvin tärkeää, että ilmoitat kiinteistöhuoltoon ja Tekmalle pienetkin hanojen tiputukset, wc-pönttöjen vuotamiset, liian korkeat huonelämpötilat, ilkivallanteot yms. Asunnon veden ja sähkön maksaa asukas itse. Vesiennakkomaksu on 11€/henkilö/kk. Mittarit luetaan ja tasauslaskut tehdään 2 kertaa/vuosi.

Internet-yhteys

Talossa on käytössä DNA:n laajakaistayhteys. Laajakaistayhteys toimii kaapelimodeemin kautta ja jokaisessa asunnossa on yksi modeemi. Yhteys on nopeudeltaan 10 mbit/s ja se sisältyy vuokraan. Asukas voi kasvattaa halutessaan liittymän nopeutta sopimalla DNAn kanssa ja maksamalla suurempinopeuksisen liittymän suoraan DNAlle, esim. 100 M liittymä 9,90 €/kk.

Jokaisen asukkaan tulee asuntoon muuttaessa rekisteröityä DNAn asiakaspalveluun p. 044 144 044 (arkisin klo 8-18, lauantaisin klo 9-16.30) tai www.dna.fi/tlk.

Kaikki internetyhteyden vikailmoitukset tulee tehdä DNAlle numeroon 0800 300 500 (24h, maksuton kaikista matka- ja lankaliittymistä kotimaassa).

Järjestyshäiriöt

Häiriöistä kannattaa aina huomauttaa naapuria. Mikäli se ei auta tai et halua sitä tehdä, ilmoita merkittävät häiriöt suoraan poliisille 112. Kerro häiriöistä tms. ongelmista myös isännöitsijälle heti tuoreeltaan kirjallisesti toimisto@tekman.fi Kerro minkälaista häiriötä, mihin aikaan, häiriköineet henkilöt (jos tunnet), asunto (jonka asukas tai vieraat häiriköineet) yms.

MUISTA, ETTÄ OLET ITSE VASTUUSSA VIERAITTESI AIHEUTTAMISTA HÄIRIÖISTÄ, VAROITUKSET ANNETAAN AINA ASUNNON VUOKRALAISELLE.