Opiskelija-asunnon hakeminen

Hakemuksen tekeminen

Tekman opiskelija-asuntoihin voi hakea ympäri vuoden ja asuntoa voi hakea heti opiskelupaikan varmistuttua. Asunnot vuokrataan ensisijaisesti Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijoille. Asuntoja voi hakea myös muut opiskelijat.

Voit täyttää asuntohakemuksen sähköisesti kotisivuillamme, lähettää paperiversiona postitse (lomake tulostettavissa kotisivuiltamme) tai hakemuksen voi täyttää Tekman toimistolla. Asuntohakemuksen liitteeksi sinun tulee toimittaa kopio oppilaitoksen hyväksymiskirjeestä ja/tai opiskelijatodistuksesta. Muita liitteitä joihin hakija haluaa vedota: raskaustodistus, irtisanomisilmoitus, häätö tms. Voit toimittaa liitteet sähköisen asuntohakemuksen yhteydessä, skannattuna sähköpostilla, lähettää postitse tai tuoda Tekman toimistolle. Hakemus on voimassa vasta opiskelutodistuksen saavuttua.

Hakemuksen käsittely

Hakemukset käsitellään ja asetetaan jonoon saapumisjärjestyksessä (huom! hakemus on jonossa vasta silloin, kun opiskelutodistus on liitteenä). Asunnon saaminen voi nopeutua ns. sosiaalisin perustein; lääkärintodistus tms. Sisäisillä hakijoilla (hakijoilla, jotka jo asuvat Tekmalla) on etusija yksiöihin ja kaksioihin. Koska asuntojen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi, voimme tarjota asuntoja yleensä noin kuukautta ennen hakemukseen merkittyä asunnon vastaanottopäivää. Lähetämme asuntotarjouksen pääosin sähköpostilla.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta ja vanhenee, ellei sitä uusita. Sinun on itse huolehdittava hakemuksen uusimisesta eli Tekma ei lähetä uusimisesta erillistä muistutusta. Voit uusia hakemuksesi sähköpostitse toimisto@tekman.fi tai puhelimitse 017 282 2831. Uutta hakemusta ei tarvitse tehdä. Muistathan perua hakemuksesi, jos saat asunnon muuta kautta.

Vuokravakuus

Vuokravakuus on kaikissa asunnoissa 250 €. Vahvistaaksesi asuntotarjouksen sinun tulee maksaa vuokravakuus eräpäivään mennessä (saat laskun sähköpostiin). Eräpäivään mennessä maksettu vakuus on esivuokrasopimus, jolla hakija on sitoutunut ottamaan vastaan asunnon ja jonka jälkeen irtisanomisaika on kalenterikuukausi. Jos kuitenkin pääset allekirjoittamaan kirjallisen vuokrasopimuksen Tekman toimistolle pian asuntotarjouksen hyväksymisen jälkeen, annamme vuokravakuudesta laskun vuokrasopimuksen teon yhteydessä.

Tulostettava asuntohakemus

Lataa tulostettava asuntohakemus