Ilmarisentie 8

Muuttoilmoitus, vuokranmaksu

Aikaisintaan kuukautta ennen tai viimeistään viikon kuluttua tulomuuttopäivästä sinun pitää tehdä muuttoilmoitus maistraatille ja postille. Muuttoilmoitus tulisi tehdä ensisijaisesti sähköisesti www.muuttoilmoitus.fi tai puhelimitse 0295 535 535. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös paperisella lomakkeella postissa tai maistraatissa.

Muista myös tehdä erillinen tulomuuttoilmoitus Tekman toimistolle, saat lomakkeen vuokrasopimuksen teon yhteydessä. Tämä erillinen muuttoilmoitus on välttämätön, jotta voit saada toimistolta esim. talonkirjaotteen opintotukihakemukseen tai todistaa asumisesi esim. huoltoliikkeelle ovenaukaisutilanteissa. Em. ilmoitukset pitää tehdä aina muutettaessa, vaikka muuttaisit Tekmalla viereiseen huoneistoon tai toiseen taloon. Poismuuttaessasi sinun tulee tehdä erillinen lähtöilmoitus Tekman toimistolle. Se on välttämätön poismuuttojen kontrolloimisessa ja lähetettäessä asuntoosi vielä tulevaa postiasi uuteen osoitteeseesi. Samalla voit ilmoittaa myös tilinumerosi takuumaksun palauttamista varten. Lomakkeet saat Tekman toimistolta.

Vuokra maksetaan Tekman toimistolta annetulla laskulla kuukauden viides (5.) päivä, kuten vuokrasopimuksessa on sovittu. Mikäli et ole saanut laskua tai se on hävinnyt, pyydä se toimistolta. Myöhästyneistä maksuista perimme korkoa yleisen viivästyskoron mukaan. Vuokranmaksuongelmissa tule neuvottelemaan toimistolle heti, koska jo kuukauden maksuviiveessä voit saada vuokrasopimuksen purkamis-/häätöhaasteen käräjäoikeuteen.

Imoitustaulu, varastot

Talon ala-aulassa on ilmoitustaulu, jota on hyvä seurata säännöllisesti. Siellä on mm. yhteystiedot, tiedotteet, järjestyssäännöt yms. Järjestyssäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteisasumisen sujumiseksi.

Alakerrassa on polkupyörävarasto, jonka oveen käy huoneiston avain. Irtaimistovarastot ovat alakerran oikealla ja vasemmalla käytävällä. Varastot on numeroitu asuntojen mukaan. Laita varastoon oma lukko. Tavaroita ei saa säilyttää varastojen käytävillä. Poismuuttaessasi muista myös tyhjentää varastokomerosi. Kaatopaikalle menevät tavarat toimittaa asukas sinne itse.

Pesutupa, saunat, autohuoltohalli

Talon alakerrassa vasemmalla käytävällä on pesutupa ja kuivaushuone. Pesutuvan oveen käy huoneiston avain. Koneet ovat käytössä maksutta ja niiden käyttö on sallittu vain talon asukkaille. Pesutuvan ulkopuolella käytävällä on varauslista vuorojen varaamiseksi etukäteen. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso, että tilat jäävät siisteiksi.

Talon alakerrassa vasemmalla käytävällä on saunatilat (käytössä sauna 2). Saunamaksu on 6 €/kk (yksi vuoro/viikko). Asukkaille maksuton lenkkisauna on maanantaisin saunassa 2: miehet klo 16.00 – 18.00 ja naiset klo 18.00 – 20.00.

Puijonlaaksossa Taivaanpankontie 14 B-talossa on tilaus/ryhmäsauna, jota vuokrataan Tekman asukkaille ja ulkopuolisille käyttäjille mm. illanviettoja varten (max. 10–15 henkilöä). Tilaussaunaa on mahdollista vuokrata ma-ti, to-su klo 22.00 asti. Hinta Tekman asukkaille 15 €/h ja muille 30 €/h. Kaikki saunavaraukset Tekman toimistolta.

Puijonlaaksossa B-talon päädyssä on myös autohuoltohalli, jossa voi pestä autoa, vaihtaa öljyt ja tehdä muita pieniä huoltotöitä. Omat pesuvälineet, työkalut, tunkki ym. mukaan. Huoltohallin vuokra Tekman asukkaille 7 €/h ja muille 12 €/h. Varaukset Tekman toimistolta.

Asukkailla on mahdollista vuokrata peräkärryä (kuomuton) hintaan 15 €/vrk. Varaukset, avain ja maksu Tekman toimistolla. 

Pysäköinti, jätehuolto

Ilmarisentien pihassa on lämmitystolppapaikkoja yhteensä 28 kpl ja vieraspaikkoja 2 kpl. Jonotus/varauslistat Tekman toimistolla. Tolppapaikat ovat kaikki maksullisia 9 €/kk. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä. Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla, esim. piha-alueelle ei saa pysäköidä. Talon pihaan/rapun eteen saa ajaa vain huoltoajoja ja muuttoa tehdessä. Mikäli pysäköinti- ja ajorikkomuksia tavataan, virkavalta hoitaa laskutuksen. Lappuliisat vierailevat säännöllisesti.

Jätekatos on pihatien varrella paikoitusalueen vieressä ja katokseen käy huoneiston avain. Jätekatoksessa on omat astiat eri jätteille. Vie roskapussit jäteastioihin, älä jätä käytävään, auloihin tai pihan roskakoreihin. Jäteastioihin mahtumattomat tavarat (kalusteet ym.), televisiot (ja muu elektroniikka), ongelmajätteet tms. tulee jokaisen toimittaa itse kaatopaikalle tai jäteasemille. Katso ohjeita jätteiden lajittelusta www.jatekukko.fi

Vikailmoitukset, asunnon kunto, kulutukset

Vikailmoitukset voit ilmoittaa Tekman toimistolle tai huoltoyhtiölle. Tekmalle vikailmoituksen voit tehdä vikailmoitus-lomakkeella Tekman Tuki ry:n kotisivulla Asukkaalle-osiossa. Ilmoita kiireelliset päivystystapaukset (vesivuodot, tiputtavat hanat, vuotavat wc-pöntöt jne.) heti havaittuasi suoraan huoltoyhtiön päivystykseen. Viat korjataan talon puolesta eli asukkaiden ei tarvitse maksaa vikojen korjausta, mikäli et ole tahallisesti vikaa aiheuttanut. Huom! mm. kylpyhuoneen lattiakaivojen puhdistus, lamppujen vaihto yms. kuuluu asukkaalle itselleen.

Asunnon siivous kuuluu asukkaalle itselleen. Talon puolesta siivotaan käytävät, raput, hissi, saunat ym. yleiset tilat. Kaikki asiaankuulumattomat jätteet siivoaa tekijä itse. Asunnot tarkastetaan aina edellisen vuokralaisen jäljiltä. Asumisaikanasi aiheuttamasi viat ja puutteet tulee korjata alkuperäiseen kuntoon ennen poismuuttoa. Huoneistojen korjaus- ja remonttitöistä (esim. seinien maalaaminen, tapetoiminen) on aina etukäteen sovittava vuokranantajan kanssa.

Kaikissa huoneistoissa on palovaroitin. Tarkista säännöllisesti palovaroittimen toiminta ja vaihda tarvittaessa sen paristo.

Vuokratalot toimivat aina ns. omakustannusperiaatteella eli asukkaat maksavat vuokrassa sen mitä käyttävät ja kuluttavat. Tämä kannattaa huomioida veden ja lämmönkulutuksessa sekä yhteistilojen sähkönkulutuksessa, samoin kuin huoneistojen ja yhteisten kalusteiden ja koneiden kohtelussa. On hyvin tärkeää, että ilmoitat toimistolle pienetkin hanojen tiputukset, wc-pönttöjen vuotamiset, liian korkeat huonelämpötilat, ilkivallanteot yms.

Internet-yhteys

Talossa on käytössä antenniverkkoa käyttävä DNA:n laajakaistayhteys. Laajakaistayhteys toimii kaapelimodeemin kautta ja jokaisessa asunnossa on yksi modeemi. Yhteys on nopeudeltaan 10 mbit/s ja se sisältyy vuokraan. Asukas voi kasvattaa halutessaan liittymän nopeutta sopimalla DNAn kanssa ja maksamalla suurempinopeuksisen liittymän suoraan DNAlle, esim. 100 M liittymä 9,90 €/kk.

Jokaisen asukkaan tulee asuntoon muuttaessa rekisteröityä DNAn asiakaspalveluun p. 044 144 044 (arkisin klo 8-18, lauantaisin klo 9-16.30) tai www.dna.fi/tlk.

Kaikki internetyhteyden vikailmoitukset tulee tehdä DNAlle numeroon 0800 300 500 (24h, maksuton kaikista matka- ja lankaliittymistä kotimaassa).

Asunnon vaihto, väliaikaiset poissaolot

Jos elämäntilanteesi muuttuu (perhe kasvaa/pienentyy) tai muissa muuttuvissa olosuhteissa, voit hakea asunnonvaihtoa toiseen opiskelija-asuntoon. Voit hakea asunnonvaihtoa täyttämällä erillisen siirtohakemuksen sähköisesti kotisivuillamme. Hakemuksen voi täyttää myös paperilomakkeena (lomake tulostettavissa kotisivuiltamme). Siirtohakemuksen saa myös Tekman toimistolta.

Asumisoikeus säilyy opiskelija-asunnossa opiskelujesi ajan, myös esim. armeijan, opiskeluusi liittyvän harjoittelun tai opintojen suorittamisen ulkomailla ajan. Poissaolosi ajaksi voit halutessasi jälleenvuokrata asuntosi esim. toiselle opiskelijalle erillisellä jälleenvuokrasopimuksella. Olet edelleen päävuokralaisena vastuussa kaikista asuntoasi koskevista asioista myös jälleenvuokrausajan. Sopimuslomakkeet ja lisätietoa jälleenvuokrauksesta saat Tekman toimistolta.

Asukastoiminta

Vuosittain kaikki asukkaat kutsutaan yhteiseen asukaskokoukseen, joka valitsee halutessaan asukastoimikunnan. Asukastoimikunta voi järjestää talolla erilaisia yhteisiä toimintoja yms. Lisätietoja asukastoiminnasta löytyy netistä (asukasdemokratia, yhteishallintolaki).

Järjestyshäiriöt

Häiriöistä kannattaa aina huomauttaa naapuria. Mikäli se ei auta tai et halua sitä tehdä, ilmoita merkittävät häiriöt suoraan poliisille 112. Kerro häiriöistä tms. ongelmista myös isännöitsijälle heti tuoreeltaan kirjallisesti toimisto@tekman.fi Kerro minkälaista häiriötä, mihin aikaan, häiriköineet henkilöt (jos tunnet), asunto (jonka asukas tai vieraat häiriköineet) yms.

MUISTA, ETTÄ OLET ITSE VASTUUSSA VIERAITTESI AIHEUTTAMISTA HÄIRIÖISTÄ, VAROITUKSET ANNETAAN AINA ASUNNON VUOKRALAISELLE.